torstai 6. tammikuuta 2011

Mikkelin vihreät naiset perustettu

Seuraavanlainen tiedote laitettiin paikallisiin lehtiin:

Mikkelin Vihrät Naiset ry perustettiin 2.1. Yhdistyksen tavoitteena on tarjota vaikutuskanava naisille, jotka haluavat kehittää yhteiskuntaa tasa-arvoisempaan suuntaan. Lähiajan tavoitteena on saada yksi etelä-savolainen nainen eduskuntaan. Lähivuosien haasteena tulee olemaan peruspalvelujen säilyttäminen ja ympäristöasiat, kuten vesistöjen puhtaus ja ilmastonmuutoksen hidastaminen.
Tuloerot ovat kasvaneet viimeisen vuosikymmenen aikana lähinnä veropolitiikan vuoksi. Samaa keinoa on käytettävä tuloerojen vähentämiseen
Pääomatulojen verotusta on nostettava ja se on tehtävä progressiiviseksi, koska haluamme tukea keskisuuria ja pienyrittäjiä. Etenkin yksinyrittäjistä suuri osa on naisia, joiden sosiaaliturva on huono.
"Rahoitusta palveluihin on saatavissa miljardeja tukkimalla porsaanreijät harmaan talouden keinottelulta ja veronkierrolta. Keinoja tähän on kun poliittista tahtoa löytyy" sanoo Mikkelin Vihreiden naisten puheenjohtaja Rauni Berndt.


Edelliseen kirjoitukseen viitaten: kaupunginhallituksen esityksestä valtuusto päätti hakea kuntaMetso-avustusta sopivien suojelukohteiden kartoittamiseen.

Hyvää loppuvuotta
Rauni