lauantai 20. maaliskuuta 2010

Äänestä ydivoima historiaan

Ydinvoimalobbaus kiihtyy, myös me vastustajat tiivistämme rivejämme. On hyvä valtuutus , kun tiedämme, että lähes puolet vastustaa uuden ydinvoimalan luvan myöntämistä, naisista reilusti yli puolet. Osa ei osaa sanoa, vain pieni osa kannattaa. Silti suuri raha , vaikutusvaltaiset teollisuusyritykset ja heidän renkinsä ovat onnistuneet valjastamaan ison osan päätöksentekokoneistosta sekä lehdistön hankkeensa taakse.
Emme tarvitse lisää ydinvoimaa. Olkiluoto 3 :ssa on tarpeeksi ihmettelemistä, mitä se maksaa, milloin se valmistuu, ja kuka maksaa viulut. Voiko turvallisuudestakaan olla varma, niin paljon on ollut sähläystä ja mokia.
Luonnonsuojelujärjestöt, Greenpeace, kaikki muut nuorisojärjestöt paitsi kokoomuksen ym. ovat käynnistäneet kampanjan, jonka avulla pyritään vaikuttamaan kansanedustajiin.
Kampanja on nimeltään "Äänestä ydinvoima historiaan" ja se löytyy netistä osoitteesta www.ydinvoima.fi . Siinä voit allekirjoittaa sitoumuksen olla ensi eduskuntavaaleissa äänestämättä sellaista ehdokasta, joka nyt äänestää uuden ydinvoimalan luvan puolesta. Ennen eduskuntavaaleja saat kampanjajärjestöltä tekstiviestin tai sähköpostiviestin alueesi ehdokkaista, jotka ovat äänestäneet luvan puolesta tai vastaan.
Kampanja oli viimeksi Mikkelin torilla 13.3. jolloin keräsimme nimiä sitoumuksiin ja kerroimme kampanjasta ja jaoimme materiaaleja. Sen jälkeen oli tiedotustilaisuus, johon osallistui myös Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta, joka kertoi aiheesta. Sitoumuksia tule aika hyvin ja ihmiset suhtautuivat pääosin positiivisesti asiaan.

Menkää siis em. sivustolle, ja allekirjoittakaa sitoumus. Helmikuun loppuun mennessä sitoumuksia oli tullut jo yli 10.000. Äänestyskäyttäytyminen on se asia, joka kansanedustajia kiinnostaa.