sunnuntai 25. tammikuuta 2009

I. uuden valtuuston kokous

Portin asiaa jouduttiin pähkäilemaan heti alkuunsa, vaikka päätökset lainan takaamisesta olikin tehty ed. valtuuston aikana. Hallitus ei kuit. ollut pannut päätöstä toimeen epäselvien asioitten takia. Nyt Portin päällystö esitteli yhtiön tilannetta valtuustollekin, mikä oli erittäin tervetullutta. Ryhmissä sitten vielä asiasta neuvoteltiin, ja vihreätkin päättivät tukea takausta hallituksessa, koska tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole mitään järkeä lopettaa 300 työpaikkaa, koska toivonkipinääkin löytyi Portin toiminnan suhteen. Lisäksi jokaisen uuden työpaikan hankkiminen tässä vaiheessa on kovan työn takana. Vain Kepu oli vastaan, isännillä on luottamus mennyt.
Keilahallin takaus oli myös esillä. Kaupunkihan on tukenut melko reilusti yhtiötä vuodesta 1991 lähtien. -91-2001 avustus oli 1.150.000 markkaa, va 2002-2007 73.500 euroa. Vain 2008 ei annettu avustusta. Nyt keilahalli on muuttamassa uusiin tiloihin. Kaupunki sitoutui rakentamaan investoinnin (60.000 euroa) sekä avustamaan kolmena vuonna 25.000 euroa joka vuosi sekä takaamaan lainan 420.000 euroa. Kysyin, miksi yhtä yhtiötä tuetaan näin massiivisesti vuosia, onko tämä reilua muita yksityisfirmoja kohtaan. Varmasti rahan tarvetta on muillakin ja yhteistä hyvää tuotetaan monilla tahoilla. Sinänsä on tietysti hyvä, että keilahalli on toiminnassa ja toki palvelee yhdessä olon tarvetta ja liikuntaa. Ainoastaan Jukka Pöyry tarkasteli ehdotusta kriittisesti. Oli myös mielipiteitä "kyllä pitää tukea, minäkin käyn keilaamassa". Tällaiset asiat on jo ryhmissä päätetty, mutta silti ajattelin, että ei voi antaa mennä ihan läpihuutojuttuna näinkin isoa summaa ja esitin, että pitäisi valtuutettujen asettaa joitakin kriteereitä, millä perusteella yksityisiä tuetaan, toko jokainen tapaus on erilainen. On kuitenkin todennäköistä , että tuen tarvetta tänä ja ensi vuonna ilmenee enemmänkin.

22.1. oli valtuuston strategiaseminaari. Kuulimme eri tahojen toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä luentoja, joita oli tilaisuus kommentoida.
Ilokseni ei tilaisuudessa ollut yhtään konsulttia ja hyvin meni omalla porukalla.