sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Kesä meni

Lämmin syksy vain jatkuu, pakastin pullistelee monenlaisia marjoja, sieniä, vihanneksia ja kellarissa lisääntyy hillopurkkien ja muiden säilykkeiden rivit. Tuo hamstrausvietti on voimakas, toisaalta on mukava syödä koko talvi myrkytöntä (ainakin melkein) lähiruokaa.

Politiikassa huomion on vienyt toriparkki, joka ei kansalta edelleenkään kiitosta saa, mutta on runnottu läpi väkisin. Melkein joka valtuustossa on joku firman takaus, jonka taustoista valtuutetuilla on varsin vähän tietoa. Reippaasti uskallettiin vuokrata pikkutorikin sadaksi !! vuodeksi, vihreät ja perussuomalaiset tätä vastustivat ja yrittivät saada edes lyhennettyä sitä 50 vuodeksi, myös jonkinverran kannatusta löytyi muista puolueista. Kaupungin johto kehittelee monimutkaisia sopimuspaketteja, kuten Savcorin hallimyynnin ja sataman rakennuksen kohdalla, joita ei voi erikseen käsitellä. Viimeksi kävi niin, ettää jostain syystä kaupunginjohtaja unohti esitellä kaupan taustoja vihreitten ryhmälle, vaikka kaikki muut saivat tietoa, tässä kohti se olisi ollut enemmän kuin tarpeellista.

Budjetin teko on parhaillaan menossa. Ilmeisesti ei ole tarkoitus isommin leikata menoja. Kuitenkin näkisin, että vanhustenhoidon resursseja etenkin avopuolella pitäisi tarkistaa, kun Pankarannan vanhainkoti on tarkoitus sulkea ja siellä sentään on yli 80 vanhusta vielä. Riittääkö avopuolella henkilökuntaa, vaikka laitoksen henkilöstä siirretään kotihoitoon? Erittäin paljon hoivaa tarvitsevat henkilöt on yleensä katsottu hoidettavan edullisemmin laitoksessa.

On ollut ikävää seurata tekstiviestikirjoittelua Länsi-Savossa, joissa hoitajia on parjattu kuin vierasta sikaa, onneksi on joitakin kiitoksiakin tullut. Laadin mielipidekirjoituksen lehteen tätä asiaa koskien. Vanhusten hoito on tänä päivänä niin haastavaa, että siinä pitäisi kritiikin olla rakentavaa, ja kohdistua oikein.