sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Maaherrankadun liikennejärjestelyistä

Kirjoitin marraskuun alussa seuraanvanlaisen mielipidekirjoituksen :

Keskustan rakennusmylleryksen jälkeen on mietittävä, miten keskustan liikenne hoidetaan jatkossa. Maaherrankadun Avin ja torin välinen ja Stellan ja Akselin välinen pätkä on nyt suunnitteluvaiheessa. Aikaisemmin on puhuttu siitä, etä jalankulku- ja pyöräilyaluetta laajennetaan ja autoliikenne ohjataan muualle. Nyt suunnittelussa on kuitenkin, että autoliikenne sallitaan molempiin suuntiin, mutta etusija on jalkamiehillä ja pyöräilijöillä. Tekninen lautakunta päätti, että suunnitelmat laitetaan laajaan eri tahojen kuulemiseen. On kuitenkin esitelty vain yksi malli, jota on hiukan näperrelty yksityiskohdista. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin mahdollista esittää todellisia vaihtoehtoja. Halutaanko alue vain jalankulkijöille ja pyöräilijöille? Onko parempi vaihtoehto, jos tehdään Maaherrankadusta yksisuuntainen (samoinkuin Porrassalmenkadusta?) Onko järkevää ja houkuttelevaa autoilijoille madlella max. 20km tunnissa kävelijöiden seassa? Tässä prosessissa näen tärkeäksi, että kerrankin saisimme useita vaihtoehtoja punnittavaksi sekä tietoa, miten ne vaikuttaisivat liikenteen sujuvuuteen. Nyt olisi oiva tilaisuus mikkeliläisille kertoa mielipiteensä ja toivottavasti hyvät perustelut niille.

Rauni Berndt (vihr.)

Tätä on kommentoitu parissa kirjoituksessa. On esitetty, että tätä olisi käsitelty jo edellisellä valtuustokaudella eikä uusien valtuutettujen kuuluisi kyseenalaistaa aikaisempia käsityksiä.
Tähän kommentoisin, että on lähdettävä siitä, että kaikki on muutoksen kourissa, näkemykset voivat muuttua, ja uusilla valtuutetuilla on ehdottomasti oikeus ja velvollisuus miettiä itse käsittelyssä olevat asiat.
Toisessa kirjoituksessa kompattiin ajatusta, että voisi olla myös muita järkeviä keinoja liikenteen järjestämiseen kuin nyt ehdotettu.

Ns laaja kuuleminen näyttää nyt olevan sitä, että on järjestetty kuulemistilaisuus yrittäjille 29.11. ja yleisötilaisuus 8.12., jonne siis kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.