torstai 13. marraskuuta 2008

Taustoja

Toimin Haukivuorella terveyskeskuslääkärinä. Synnyin Oulussa, jossa kävin kouluni. Sen jälkeen tein erilaisia pätkätöitä viisi vuotta, kunnes aloitin lääketieteen opinnot Kölnissä, Saksassa. Suomeen palattuani ajauduin Savoon, jonne pienen harjoittelun jälkeen kotiuduin.

Jo Saksassa tutustuin silloin muotoutumassa olevaan vihreään liikkeeseen, jota olen kannattanut siitä lähtien. Olin yhden kauden Haukivuoren kunnanvaltuustossa, jolloin toimin myös sosiaalilautakunnassa.

Yritän elämässäni noudattaa vihreitä periaatteita. Pidän paljon kasvimaan hoidosta. Puhtaiden vihannesten saaminen omasta pellosta tuo elämänlaatua. Harrastan myös marjastusta ja muuta luonnossa liikkumista, lukemista ja pyöräilyä. Pihapiirissäni on taidekeskus, jonka elämään osallistun monella tavalla

Pitkään ajattelin, etten enää aktiivisesti osallistuisi politiikkaan. Yhä selvemmin havaittava hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden rapautuminen sekä ympäristön tilan huononeminen saivat minut uudelleen toimimaan. Näitä asioita ei voi katsoa sivusta tekemättä mitään. Nyt on aika jokaisen toimia!

Teemojani:

Tasa-arvoa terveydenhoitoon

  • julkinen terveydenhoito pelastettava

  • suunnitellen säästöä, ennakoiden rahat riittävät

  • investoidaan tulevaisuuteen: perustyötä tekevien määrää lisättävä, pomoista puolet pois

  • vanhusten hoitoon satsattava NYT

Ympäristövaikutukset huomioitava paremmin myös kaupungin toimissa.